ENVIRONMENT ACOUSTICS

Voorafgaande analyse

26/08/2019

De promotors vertrouwen aan hun architecten, meestal met een zeer befaamde reputatie, de zorg toe voor het ontwerpen van prestigekantoren : uitzonderlijke ligging, innoverende façade, spitstechnologie (koelplafonds bijvoorbeeld), echter een huur toelatend conform de vraag van de immobiliënmarkt.

De toekomstige kopers of huurders bezoeken de (onbezette) plaatsen en tekenen het huurcontract of het koopcompromis, onder de indruk zijnde van de esthetiek van de ruimtes. De akoestiek van hun toekomstige kantoren is correct : geluiddempende technieken, zeer isolerende façades, landelijke of bergachtige omgevingen, ...

De ontwerpers van de ruimtes werken mee aan de realisatie van de gesloten en open kantoren, zonder op een voldoende manier de beperkingen van het gebouw te integreren. De plafonds die tegenwoordig voorgesteld worden, zijn ze niet polyvalent!

Terwijl een analyse die slechts enkele honderden Euros kost zou voorkomen hebben dat het personeel geplaatst wordt in een ruimte die totaal onaangepast is aan zijn veeleisende functies inzake vertrouwelijkheid of concentratie.

Vooraleer een huurovereenkomst te onderhandelen die over meerdere jaren loopt, is het verstandig na te kijken of de voorgestelde oplossingen kaderen met de verwachtingen van tientallen of honderdtallen medewerkers?

 
Volgende pagina >
U bent hier: Index > Ons Bedrijf - Onze missies > De studies > Voorafgaande analyse