ENVIRONMENT ACOUSTICS

Het akoestische comfort

26/08/2019

Sinds enige jaren, vormt het akoestische comfort een essentieel aspect van de kwaliteit van een werkruimte. Om aan de verwachtingen van de werknemers tegemoet te komen terwijl een hoge doeltreffendheid gewaarborgd wordt, dient inderdaad de noodzaak van een serene werkomgeving dient inderdaad niet meer aangetoond te worden. U vindt in de onderstaande rubrieken de inlichtingen terug die toelaten het geheel van de problematiek van het comfort in de tertiaire sector af te bakenen.

Om beter te begrijpen: enkele akoestische begrippen... Omdat de akoestiek dagelijks door de gebruikers beleefd wordt, denken we dat ze de consequenties moeten vatten van hun materiaalkeuzes, van de inplanting... Onze filosofie: op een duidelijke en verstaanbare manier aan een zo groot mogelijk aantal klanten de akoestische theorie voorstellen.

De bewustwording van de behoefte aan akoestisch comfort heeft tijd gevraagd om zich te ontwikkelen. Hier vindt u de etappes.

Welke zijn de akoestische specificiteiten in de tertiaire sector? Er bestaan talrijke types van ruimten in de tertiaire sector: open of gesloten kantoren, flexibele kantoren, conferentiezalen, banken, call centers, etc. Elke type van ruimte stelt zijn eisen en vraagt zijn passende behandeling...

Het geluid oefent fysische en psychologische invloeden uit op de personen die eraan blootgesteld worden. Deze invloeden zijn vanzelfsprekend variabel volgens het niveau en de tijd van blootstelling. Hier vindt u de analyse.

 
Volgende pagina >
U bent hier: Index > Akoestisch comfort